Green Tea

Taman Tema Fairy Tale


Dwarf Village

6 Mei 2013 - Hai, menarik tak entri aku kali ni.. hehe.. korang suke tak cerita fairytale?snow white ke,cinderella ke,little red riding hood  ke,jack and the beanstalk ke..Cerita-cerita dongeng dizaman kanak-kanak..So nak tau x,disebabkan cerita-cerita dongeng tu ..Di Efteling, Netherlands ade 1 hutan dikhaskan utk membuat binaan berkonsepkan fairytale untuk pelancongan.. Fairytale Forest ni kalau korang nak tau ditubuhkan oleh R.J.Th. van der Heijden, Peter Reijnders dan Anton Pieck. Seni visual konsep fairytale forest ni pulak diilhamkan oleh Arthur Rackham dan Edmund Dulac.

Hansel & Gretel(Witch's Candy Hut)

Tom Thumb

Rumpelstiltskin

Rapunzel

Flying Fakir

Sleeping Beauty Castle

The Dragon

So sesiapa yang fanatik pasal bende2 unik macam tu..boleh laa gi bercuti kat sane..nak lebih info tekan sini >>> Fairy Tale Forest

4 comments:

Haruno Hana 하나 said...

waaaahhhhh! menarik! teringin nak pergi tempat ni! hehe ^^ suka sangat tema Fairy Tales ;)

anys said...

Jom join giveaway!

http://myartcrafting.blogspot.com/2013/05/may-giveaway.html

Adib Veron said...

wowwww menariknya!!!

Cik Syiera said...

cantik la dunia fantasi..:)