Green Tea

Siapa Cipta Pendrive??



4 Mei 2013 - Zaman sekarang ni, pendrive sgt penting lebih-lebih lagi student.. macam-macam nak digunakan,  nak save assignment, slide, project paper, software dll..so tau tak siapa yang cipta pendrive nie? dari negara mana pencipta tu? kalau korang nak tau, pendrive pertama dicipta oleh Pua Khein Seng yg berasal dari Selangor. mula-mula diperkenalkan semua orang memperlekehkan hasil ciptaan beliau..tapi sekarang semua cable USB berkonsepkan sama macam yg mr Pua ni cipta.. Nak kenal lebih, baca kat bawah ni ok.. =)

Name: Pua Khein Seng 
Hometown: Sekinchan, Selangor,Malaysia
Education: SJKC Yeok Kuan, Sekinchan; Pin Hwa Independent school, Klang; Chiao Tung University, Taiwan
Occupation: Engineer/ president of Phison Electronic Corp
Current base: Taipei, Taiwan

**Sekarang banyak dah design pendrive yg menarik..

Yummy Food Ideas :


# p/s : yang aku ni cuma letak yg makanan je.. nak tgk yg lain cik adik cik abang boleh google.. huhu.. bagi pendapat aku pendrive yg cantik mcm ni tak tahan lasak.. mudah corrupt.. better beli yg susah kena virus mcm kingston kan.. ok, itu saja.. hee

1 comment: