Green Tea

Lenovo A399 Sesuai Untuk Orang Berumur

gambar encik google..

26 Julai 2015 - Salam pagi hari (jam 3.09am) . Memandangkan line internet yg ada sikit walaupun macam siput ni.. Semangat nak menaip tu ada. Bosan barangkali. Tadi baru lepas baked brownies. Ntah apa jadi, itu rahsia. Huhu.. Apa yg dyan nak sharing pagi ni pasal smartphone Lenovo A399. Ni bukan kes nak promote tapi review sikit2 gitu. Berbalik kepada tajuk entri kita ni.. Nak lah cerita panjang2, borak dan tengok wayang, sikit2 kau merajuk, aku sering sabar pujuk, gatalnya diri you membuat ku terjatuh (versi tasha manshahar). Bagi korang yg bercita-cita nak menghasut mak ayah atau org berumur pakai smartphone. Bagi aku Lenovo A399 pilihan yg tepat. Tapi kenapa ?

gambar encik google

Kenapa harus Lenovo A399 ?
1. Tulisan besar dan jelas (kalau ada problem rabun dekat)
2. Senang nak guna (tak berapa advance, ada bhs melayu utk mereka yg memerlukan)
3. Support memori card (dari 2gb sampai 32gb)
4. Andoid 4.4.2 kitkat (latest punya la ni, mak punya kitkat anak cuma jelly beans, huaa)
5. Screen handphone 5 inci fully touchscreen (besar dan bergaya) 
6. Dual sim (mak ayah boleh pakai 2 sim, celcom call along, maxis call angah)
7. Storage dalam 4gb , ram 512MB (kira standard2 ni)
8. Camera 2mp gitu je (camera depan tiada, anak2 takleh curi nset mak ayah nak selfie ea)
9. Ada bluetooth,wifi (ciri2 semakpong tu ada tapi mudah diguna)
10. Murah (harga bawah Rm280 siap memori card 8gb ngn screen protector diamond) -yg baru dan ori ni tau, jgn xpercaya
11. Ada 2 colour ( hitam dan putih ) - koi org pahang



Makin hari semakin gadget ni advanced dan advanced. Org berumur mesti teringin jugak nak merasa smartphone touchscreen. Tapi jadi takut nak guna sbb nmpak susah. Bagus jugak lenovo reka smartphone yg murah,mudah dan ok la bagi aku. Org muda yg tak suka heavy2 pun boleh guna dgn senang hati. Setakat itu dulu review dari aku. So dah tau smartphones mudah dan murah boleh la start pujuk mak ayah berwasep2 pasni. Takdelah garu kepala mereka nak belajar dan give up. Sampai disini saja ke excited an aku.. Jumpa lagi :)

1 comment:

krung krungx said...

Uh comel nya fon nii 💖
hye kak salam perkenalan :-)
www.sheiskrung.blogspot.com