Green Tea

Blogger Pilihan Utusan Malaysia 11apr2015


15 april 2015 - Salam, salam rindu.. hehe.. dah tengok ke gambaq kat atas ni.. ni merupakan first time aku masuk surat khabar.. feeling tu sure lah exicted gilaa.. hehe.. thanks to ieda sbb jadi driver kpd aku yg xreti bawak kete.. kalau xde ieda xsampai lah saya kat utusan office tu walaupn sesat2 kami nak cari jalan chan sow lin tu haa..

Berbalik kpd akhbar tersebut .. " budak bata kini gadis graf ".. kenapa tajuk cenggitu? meh nak stori mori sikit pada yg belum tau dan ingin tau.. aku suggest kat yuji tajuk "dari bata kepada graf".. tapi biasalah, wartawan mst ubah sikit ayat supaya lebih tepat, padat dan mutakhir..  masa zaman sekolah dulu, aku adalah salah seorang pelajar yg amik kursus Binaan Bangunan .. Aliran vokasional.. main bata je kerjanya kn.. dari pegang bata, terap bata, semua2 lah.. yg berkenaan dgn kerja buat rumah.. seronok sbnrnya.. happening.. tapi tu dulu.. berapa tahun tahun lepas.. ni umur dah tua, 23tahun (bln 12 nanti baru cukup..hehe)  sekarang ni aku amik kos ekonomi.. kerjanya lukis graf demand supply je.. dari subjek, microeconomic, macroeconomic, managerial economic,international economic.. haa, subjek lain-lain pn ade,, mana lah tak jauh beza tu kan.. tak pe lah, pengalaman org lain-lain kan..

Ape pun, hati tgh berbunga-bunga ni.. ea lah, bila blog kita masuk paper, mestilah kita rs ni hadiah paling bermakna sepanjang dunia blogging.. kiranya, penguat semangat dan pencetus semangat lah.. kpd yg lain, selamat berusaha.. rezeki ada dimana-mana okay.. tata tutu

9 comments:

Isra Ismail said...

TERBAIK mula2 saya ingat bata jenama kasut tadi.. hehehe.. KASUT BATA..

Daily Sukan said...

alhamdulilah...tahniah !

nadiah hanum said...

Tahniah...semoga dapat melangkah lebih jauh..

Afidah Azmi said...

Alhamdullillah..
Rezeki jangan ditolak..
Musuh jangan di cari..
Salam Perkenalan daripada
http://afidahazmi88.blogspot.com/

ZueZulaikha said...

wahh, seronoknyaa

Cik Yaya said...

as'salam..
salam kenal dari yaya sini..heee

oh..itu cerita sbenar tajuk cerita.ingtkan ade kne mgena dgn kasut tu..heee =D

Anonymous said...

Dh tukar nme ke?
😁😁

Eira Aikawa said...

Tahniah dik..
dapat gak masuk surat khabar

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...tahniah...