Green Tea

Link Blog Kita "might be unsafe" ??



21 Jan 2015 - Selamat petang rabu.. Hari ni nak berceloteh sikit pasal url atau link blog ksygn kita di detect sbg unsafe content. Banyak sebab menyebabkan link kita ni jadi problem, antaranya kita spam link sesuka hati dan tidak berhemah.. Okeylah, cara terbaik nak menyelesaikannya, kita tukar je lah nama url blog kita (blog address) .. Berdasarkan pengalaman yg pernah mengalami benda mcm ni, saya nak sharelah solution saya yg seciput ni, mungkin boleh membantu anda. So meh ikut step kat bawah ni..


Step 1 :
Log in blog macam biasa.

Step 2
Pergi kat dashboard.


Step 3 :
Tekan post list. Pilih setting.


Step 4 :
Kat basic setting ni. Tekan edit blog address dan tukar lah nama sesuka hati 
dan sesedap rasa korang pastu save.


Secara automatik link blog yang dulu akan diremove. Bila paste link blog kita kat facebook ke, takkan naik pop up macam kat atas tadi. Tapi make sure jgn degil lagi. Jgn paste link blog kita lebih dari 20 kali sehari ye kat group facebook.. Nanti link blog ksygn kita facebook tuduh unsafe content pulak. Tak pasal pasal kena masukkan code bagai baru leh post.. Dah merismaskan kan.. 

Dan cara kat atas ni pun boleh utk sesape yg nak tukar blog address. Ye la, kot2 dah bosan dengan blog address yg same je kan.. Harap dapat membantu. Selamat berblogging :))

5 comments:

Putera Zach said...

info yang bagus. Terima kasih

ICHI kejupenyet said...

Thanks. maklumat yg berguna.

Kak T said...

oo..tak tahu pulak selama ni boleh tukar blog adress

Hafid Sulaiman said...

Info yang baik untuk blogger...:) Terbang ke sini plak...

Nur Inani said...

bagus ni :D