Green Tea

Idea Kraftangan Felt



23 Mei 2013 - Hai.. hari ni,aku nak conteng-conteng entri pasal felt craft..ramai yang dah tau felt craft tu ape..tapi aku nak gak kasi tau.. hehe.. bahan utama nak buat felt craft semestinya felt fabric kan..felt fabric diperbuat daripada serat wool iaitu acrylic/polyster...senang nak arrange bile gune fabrik jenis  mcm ni sebab tak berbulu kat tepi then xpayah nak kelim..ade dlm pelbagai warna dan saiz serta ketebalan..

apa yg kita boleh buat dengan felt fabric ni?

i. brooch
ii. frame
iii. keychain
iv. phone chasing
v. toys
vi. and so on

antara felt craft menarik yg boleh dicuba





p/s - unik kan!.. suke tengok bile orang buat felt craft yg luar biase,menarik tertarik..kpd yg tengah plan2 nk buat tu,selamat mencube jaye okey!

5 comments:

Haruno Hana 하나 said...

lepas SPM tahun lepas, sempat Hana berniaga felt craft ni :) best sbb dapat buat ikut apa yg kita nak.. comel betul felt craft ni ^^

Aina Sofea said...

ohsem ! hihik , teringin nk buat tapi , kerja menjahit KH pun tkleh nk siapkan :P haha

Siti Farhahnis said...

Nampak macam real je. Keep it up! ^_^

Mysara Ab Rahman said...

mai pn baru dpt apa yg mai order guna felt craft ni la..cantik! pouch utk hp

Shakira Pathi said...

Ada jea kain felt dekat rumah hehe :)