Green Tea

5 Tasik Tercantik Dunia



3 Mei 2013 - Terdapat bermacam-macam lokasi yang cantik kat seluruh dunia...Tapi ape yang buat aku lebih tertarik ialah tasik yang memiliki keindahan tersendiri dan semulajadi..**sesuai utk holiday kalau ade duit lebih.hehe

Five Flower Lake
Tasik yang menjadi kebanggaan Jiuzhaigon National Park di China kerana tasik yang berwarna warni.

Bled Lake
Tasik jernih yang memiliki pemandangan istana diraja dan juga ciri-ciri mistik terletak di Upper Carniola, Slovenia.

Moraine Lake
Tarikan tasik adalah air berwarna biru yang mencerminkan sepuluh puncak besar yang terletak di Alberta,Canada.

Hallstatt Lake
Tasik terletak di Salzkammergut, Austria yang mempunyai pemandangan indah dan berhampiran lombong garam pertama didunia.

Reed Flute Lake
Tasik yang mempunyai keunikan tersendiri terletak didalam sebuah gua batu kapur di Guilin, Guangxi China.

3 comments:

Miss Za said...

cantik sgt..tp skrg susah nk jumpa pemandangan yg cantek coz suma da tercemar dek tgn2 manusia yg x cintakan alam.

Shakira Pathi said...

Cantiknye :D

Aniq Bukhary said...

Subhanallah.. indahnya ciptaan Allah terutama tasik no 1 tu. macam alam fantasi plak..