Green Tea

Potret Monalisa Klon



22 April 2013- Hai pagi!! aku sebenarnya masih belum tidur dari semalam..dan mase godek-godek google tadi..terjumpe pasal klon potret monalisa...bukan guna watercolour ke,color magic ke,crayon ke tapi hanya dengan menggunakan kopi,milo dan susu..


zoom sikit gambar nie..baru nampak kopi,milo,susu(kopmisus)...ha..kan dah tershort form kn dh..okey,lokasi membuat si mona ni di Australia..

Fakta menarik si mona :
-Mata Monalisa akan sentiasa memandang ke arah pengunjung tidak kira dari arah mana mereka memerhatikan lukisan itu
-Senyuman Monalisa yang nampak berbeza jika dilihat dari sudut berlainan

**usia potret asal tua sgt dh.. lebih 500 tahun,tapi usia potret dari kopmisus baru-baru je lagi..

2 comments:

Shakira Pathi said...

Smart gilaaa :D

tenku butang said...

waaaaaaaaaaa.. kopi rupanya.. hemm lagi satu.. teman baru tau part yg mata monalisa seperti merenung kit wlu dari mana arah kita lihat potret 2.. bravo.. nice entri..

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/biarlah-aku-mati-dulu.html

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/