Green Tea

Lelaki vs Perempuan



FAKTA 1
Lelaki akan belanja RM2 untuk 1 barang yang dia betul-betul nak (tak kesah mahal asalkan perlu)

Perempuan akan belanja RM1 untuk untuk 2 barang yang dia tak berapa nak (comel nya brooch nie..beli la nak buat tambah koleksi)

FAKTA 2
Lelaki tak kan pernah risau pasal masa depan sehingga dia berkahwin dan dapat isteri (selagi boleh hidup.. malas pikir)

Perempuan terlalu risau pasal masa depan sehingga dia berkahwin dan dapat suami (sebab tu la dok sibuk cari pemilik tulang rusuk)

FAKTA 3
Lelaki cuma memerlukan perempuan memahami lebih berbanding menyintai (lelaki, kawan, game, sports, lepak.. memang tak boleh dipisahkan..biarkan)

Perempuan cuma memerlukan lelaki menyintai lebih berbanding memahami (perempuan suka sgt perhatian.. just caring pastu tak curang dh cukup

FAKTA 4
Lelaki mengahwini perempuan menjangkakan dia  tak akan berubah dan memang pun(sblm kawen:fanatik bola……lepas kawen:fanatik bola)

Perempuan mengahwini lelaki menjangkakan dia akan berubah tapi tak pun (sblm kawen: fanatik shopping….lepas kawen:nk kurangkan laa shopping tapi…. x jadi la)

FAKTA 5
Lelaki mempunyai masalah yang lebih banyak berbanding yang dia tunjukkan (Nampak cool dan tak suka sharing masalah)

Perempuan mempunyai masalah lebih suka menunjukkan masalah yg dialami sedangkan masalah tu tak seberapa (mungkin dorang rasa ok bila meluahkan dan ada org ambil berat)


FAKTA BUKAN AUTA

Lelaki dilahirkan simple, steady dan bersifat ingin melindungi serta memerlukan seorang perempuan untuk didampingi


Perempuan dilahirkan complicated, berjiwa lembut dan ingin dilindungi serta memerlukan seorang lelaki untuk membimbing



CALCULATION


Simple + Complicated = Balanced relationship (saling melengkapi) - 14 November 2012

5 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

agreed. posting terbaik kalau bab-bab pasal ni.. blogger lain kalau post pasal fakta2 lelaki pompuan ni byk yg tak betul.. tapi you've done a good job! :)

p/s: taknak buang ke word verification kat comment ni? susah sikit la nak tinggalkan comment kalau ada word verification ni.. cara nak disable word verification ade KAT SINI ;)

Aina Sofea said...

Tulis sendiri ke ? :D Nice ...

dyanzakhi said...

a.ah..hehe

Kampung Balimbang said...

info bagus utk dikongsi...tq

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 233 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com