Green Tea

Muzium Coklat Damansara



19 Mac 2013 - Hai...hari ni aku rajin nak brcerita.. pernah tak korang dengar brand coklat Fidani?? ape tu Fidani?? Fidani nie brand choklat malaysia keluaran bumiputera under dR group holding di kota damansara.. mungkin bg yg tak pernh dgr brand coklat Fidani ni mesti akan rasa teruja dengar nama dia kan.. Fidani ni tak silap aku nama anak perempuan penaung syarikat ni.. coklat Fidani ni sangat exclusive sebab dia cuma jual di airport, legoland, dan genting highland.. nak dapatkan coklat ni, dekat pasaraya takde tau.. nak dapatkan, boleh pergi muzium coklat ni terus, tak pun tempat yg mcm aku bagitau kat atas tu.


pemergian aku ke muzium coklat tu bukan untuk suka-suka je..kami ada buat  assignment pasal "international trade"..kiranya utk tau maklumat lebih detail pasal export dan import produk... tapi untung tak kami sbb pilih tempat yg ada coklat.. huhu.. si baju hitam kat atas tu en Azwan.. dia yang entertain kami org dari pukul 11.30 pagi sampai 5 ptg..FUH!


ni adalah bahagian kitchen untuk demo macam mana coklat Fidani dibuat..untuk pengetahuan anda sekalian, coklat Fidani adalah handmade, takde pakai mesin.. so bertambah exclusive lah coklat Fidani ni.. lagi satu, untuk pengetahuan korang jugak resepi coklat adalah dari belgium..


asyik chef je yg buat..aku pun nak try decorate wafer coklat... biskut finger lady ni kita akan salut coklat dan decorate guna white coklat.. seriously teruja seronok semua ada..walaupun tak berape comey si wafer coklat tu aku decorate tapi tak pe lah first time terjebak dalam industri coklat kejap.. hehe.. rase macam master coklat pulak bila orang tgk kita buat.. huhu


coklat Fidani ni berharga RM15.. kecik je tau.. tapi sgt sedap maklumlah resepi dari belgium kan. aku ada beli yg mixed almond, nak beli byk duit kureng, dapat merasa ok lah tu kan,, tak rasa rugi pun.. coklat untuk hadiah anniversary ke birthday ke ataupun hantaran pun ada.. siapa - siapa yang berminat nak pergi muzium coklat ni.. search je map kat google ok.. bye

6 comments:

Shakira Pathi said...

Sedapnya cokelat tuuu :D

Lyeen De Syifa said...

kenapa coklat ni sdp sgt..eeee..bestnya..:D pos sektul plisss..:D

Ayishscha Hamdan said...

sedapnya . .! :D
terliur saya . . :D

shaFazie said...

sedapnya... rasanya kt TV9 NLKO ada pergi tempat nie br2 nie

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, bestnyee.. kite fav coklat. boleh gila tengok banyak coklat nie. hikhik

Eyma su said...

singgah sini..mcm sedap jer..hmm..best nyeer..huhu..(^_^)