Green Tea

Cara Remove Authentication Required


2 April 2012 - Bila authentication required pop up window selalu terpampang dalam blog kita then mintak username dan password walaupon dah berkali-kali isi memang menguji kesabaran...ea laa bende tu mengganggu org yang datang bertandang ke blog kota... mana tak nya bila nak refresh or tekan menu tab ada je keluar... dah berpuluh kali cube nak removekan dann mcm nak give up je... mane tak nya datang tak dijemputkn...dan lastly happy sgt sbb berjaya jugak aku remove benda alah tu .. harap authentication ni tak muncul dah dlm blog aku.. tips mcm mana aku berjaya remove authentication required ni :

1.tukar template blog
*tukar template selain dari yg korang gunakan sekarang

2.remove link blog kat fb
*no publish2 link blog kat info fb k

3.remove gadget javascript yg tak menjadi
cthnyer kalau ada ambil kod javascript salji ke hape ke yg tak jadi.. segera remove.. check javascript korg satu-satu..yg tak jadi sila padam


kewujudan authentication required popup window ni dari pelbagai faktor... susah nak detect dari mana.. mungkin setiap blog akan lain hasil dan lain cara nak removeauthentication required tu..siapa yg same dgn blog aku boleh guae langkah kat atas tu ok..try n error ...tu shj nak share... =D

1 comment:

chemija said...

nice, thanks share ^_^